courgettesoep met verse basilicum

8
30 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Courgettesoep:
  • 2
    - Was en snijd de courgettes in blokjes van circa 2 1/2 cm.
  • 3
    - Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote pan, zet de courgettes
  • 4 en 2 teentjes knoflook aan
  • 5 (belangrijk: knoflook mag absoluut niet bruin worden)
  • 6
    - Laat het geheel 20 minuten garen met 2,5 dl kippenbouillon
  • 7 en pureer daarna met de staafmixer.
  • 8
    - Voeg de rest van de bouillon toe en breng de soep op smaak
  • 9 met zout en peper.1
  • 0 Pesto:1
  • 1
    - Hak de basilicum en peterselie grof en pureer deze samen 1
  • 2 met de resterende olijfolie en knoflook in een hoge 1
  • 3 maatbeker.1
  • 4
    - Bruneer de pijnboompitten in een bakpan.1
  • 5
    - Snijd ondertussen het stokbrood in dunne plakjes en smeer1
  • 6 deze in met olijfolie. Verwarm de oven voor tot 200 graden en 1
  • 7 laat de plakjes cabatta circa 6 minuten in de oven roosteren.

courgettesoep met verse basilicum is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Meloensoep met basilicum
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ratatouille uit de oven
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde kippenreepjes met gekonfijte tomaten en een vinaigrette van basilicum
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Borrelplank met kipcervelaat van Stegeman (advertorial)
20 min Snack
Bekijk recept

Courgettesoep
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Eenvoudige courgettesoep
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Courgettesoep met pizzabroodjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roggebrood met kaas en soep
10 min
Bekijk recept