OSSENSTAART-SOEP de lekkerste probeer maar

8
400 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 1, Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • 2 Leg de ossenstaart en de grof gesneden groenten in de braadslee,doe daar de takjes tijm tussen.
  • 3 Besprenkel dit alles goed met de bakolie
  • 4 4 Laat 30 min. zweten in de oven tot het vlees mooi bruin is, keer
  • 5 na 15 min. het vlees.
  • 6 Doe het vlees en de groenten in de soeppan
  • 7 .
  • 8 Blus de braadslee al roerend en schrapende af met de rode wijn,voeg het toe aan de soeppan, laat op matig vuur verdampen
  • 9 .1
  • 0 Voeg nu de bouillon , alle kruiden en tomatenpuree toe.1
  • 1 Breng aan de kook en schuim het af.1
  • 2 Laat dit zo'n 4 uur trekken op laag vuur1
  • 3 .1
  • 4 Schep het vlees uit de pan en zeef de bouillon1
  • 5 .1
  • 6 Pluk het vlees van de botten. snij het in kleine stukjes en breng1
  • 7 op smaak met zout en peper.1
  • 8 De rest kan weg heb zijn werk gedaan1
  • 9 ..2
  • 0 Je hebt nu heerlijke ossenstaart bouillon die nog lekkerder wordt na een nachtje te laten staan. Schep dan het vet eraf.Serveer het met het vlees en een scheutje Madera en strooier wat gesnipperde peterselie over.Als garnering : een soepstengel omwikkeld met een plakjerauwe hamOF : Roer 1 ei en 1 eetlepel peterselie , zout peper en eenscheutje water door elkaar.Smelt 15 gram boter en bak de omelet 1 min. aanbeide kanten.Snij de omelet in dunne reepjes , garneer de soep metde reepjes, Je kan ook nog wat bosuitjes fijngesnedenerover strooien.EET SMAKELIJK

OSSENSTAART-SOEP de lekkerste probeer maar is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Oranje pompoen chips
Bekijk recept
Kikkererwten met roodbaars in saffraanbouillon
30 min-
Bekijk recept
Aubergine-sushi met sesamdressing
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Zalmfilet met saffraansaus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Snelle risotto met groene asperges
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ossenstaartsoep met kruidendumplings
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gepofte Ui Met Knolselderijpuree En Ossenstaart
Langer dan 2 uur - Bijgerecht
Bekijk recept
Ossenstaart
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept