2 Leg de ossenstaart en de grof gesneden groenten in de braadslee,doe daar de takjes tijm tussen.
3 Besprenkel dit alles goed met de bakolie
4 4 Laat 30 min. zweten in de oven tot het vlees mooi bruin is, keer
5 na 15 min. het vlees.
6 Doe het vlees en de groenten in de soeppan
7 .
8 Blus de braadslee al roerend en schrapende af met de rode wijn,voeg het toe aan de soeppan, laat op matig vuur verdampen
9 .1
0 Voeg nu de bouillon , alle kruiden en tomatenpuree toe.1
1 Breng aan de kook en schuim het af.1
2 Laat dit zo'n 4 uur trekken op laag vuur1
3 .1
4 Schep het vlees uit de pan en zeef de bouillon1
5 .1
6 Pluk het vlees van de botten. snij het in kleine stukjes en breng1
7 op smaak met zout en peper.1
8 De rest kan weg heb zijn werk gedaan1
9 ..2
0 Je hebt nu heerlijke ossenstaart bouillon die nog lekkerder wordt na een nachtje te laten staan. Schep dan het vet eraf.Serveer het met het vlees en een scheutje Madera en strooier wat gesnipperde peterselie over.Als garnering : een soepstengel omwikkeld met een plakjerauwe hamOF : Roer 1 ei en 1 eetlepel peterselie , zout peper en eenscheutje water door elkaar.Smelt 15 gram boter en bak de omelet 1 min. aanbeide kanten.Snij de omelet in dunne reepjes , garneer de soep metde reepjes, Je kan ook nog wat bosuitjes fijngesnedenerover strooien.EET SMAKELIJK
OSSENSTAART-SOEP de lekkerste probeer maar is een recept van Solo Open Kitchen