exotische pompoensoep met kokosmelk en kerrie

4
35 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    Voorbereiding
    (20 min.) - Snij het preiwit in ringen.
    - Snij het vruchtvlees van de pompoen in blokjes.
    - Snij de banaan in stukjes.
    - Rasp de gember.
    - Kruid de room met het mespunt kerriepoeder, peper en zout en klop half stijf. Zet koel weg.
    Voorbereiding
    (35 min.) Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de prei glazig (niet laten kleuren). Voeg de blokjes pompoen, de stukjes banaan, de geraspte gember en 2 koffiel. kerriepoeder toe, en laat 5 min. stoven. Overgiet met de kippenbouillon en de kokosmelk. Dek af en laat nog 15 à 20 min. koken op een zacht vuur. Mix de soep fijn. Leng ze indien nodig aan met water. Kruid met peper, zout en eventueel nog wat kerriepoeder. Verdeel de soep over ovenbestendige kommetjes en bedek elk kommetje volledig met kerrieroom. Laat kort kleuren onder de ovengrill.
  • 2 afwerking verdeel over elk kommetje van halfopgeklopte kerrieroom. Zorg ervoor dat de soep volledig bedekt is met de room. Laat kort kleuren onder de grill. Dien op.
  • 3 De soep kan ook zonder de room worden gegeten

exotische pompoensoep met kokosmelk en kerrie is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Wortelsoep met gember en koriander
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstschotel met makreel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse couscous met kerrie
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese kool-pilav met kerrie-kipdrumsticks
30 min-
Bekijk recept

Tarly met exotische kalkoencurry
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kikkererwten met roodbaars in saffraanbouillon
30 min-
Bekijk recept
Ananasvelouté met garnalen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Exotische fruitkwark met mangosaus
15 min Nagerecht
Bekijk recept