Kempense krachtsoep

4
180 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Voor 4 personen:
  • 2 200 gr. spek, 500 gr. gedroogde witte bonen, 2 uien, 1 wortel, 1 kruidentuiltje, 2 preistengels, 1 liter melk, boter, broodkorstjes, peper, zout, vleesbouillon.
  • 3
    Voorbereiding
    :
  • 4 Zet de witte gedroogde bonen een nacht in de week. Daarna mogen ze in licht gezouten met een ui, wortel en kruidentuiltje zachtjes gaar koken.
  • 5 Snijd intussen de ui en prei fijn, stoof ze aan in boter en voeg de groenten toe.
  • 6 Vul de kookpot aan met een goede vleesbouillon en breng aan de kook. Laat de ingrediënten zachtjes gaar worden.
  • 7 Verwijder na het kookproces de wortel en het kruidentuiltjes, mix de soep, kruid en werk af met kokende melk.
  • 8 Als de soep klaar is worden de broodkorstjes in boter gebakken.
  • 9 Het uitbakken in lange smalle reepjes versneden spek is een bijkomend garnituur. Voeg ze bij de soep voor de finishing touch.

Kempense krachtsoep is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Kempense krachtsoep
Bekijk recept

Varkensstoofvlees op Kempense wijze
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenskarbonaden Op Kempense Wijze
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kempense krachtsoep
Bekijk recept
Kempense boekweitkoek
0 min
Bekijk recept