Zoek
Spruitjessoep met spekjes
4
40 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
500 gram spruitjes
1 aardappel
1 ui, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
1 l kippenbouillon
1 theelepel kerripoeder
1 dl room
olijfolie
125 g spekreepjes, gerookt
8 el broodkorstjes
Bereiding
1
maak de spruitjes schoon en snij ze doormidden. schil de aardappelen en snij in blokjes.
2
verhit een scheutje olijfolie in een ruime soeppan en stoof hierin de ui en looksnippers even aan.
3
voeg de spruitjes en aardappelblokjes toe en bestrooi met kerriepoeder.
4
laat even bakken.
5
overgiet met de bouillon en breng aan de kook.
6
bak intussen de spekblojes goudbruin en krokant en laat ze op keukenpapier uitlekken
7
bewerk de soep met een staafmixer, als de spruitjes gaar zijn.
8
kruid met peper en zout
9
schep de soep in voorverwarmde kommen en werk af met een scheutje room en serveer met krokante spekreepjes en broodkorstjes.
Spruitjessoep met spekjes is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Provençaalse kip met spekjes
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marshmallow-chocoladerotsjes
25 min
Gebak
Bekijk recept
Salade met raclettekaas, walnoten en spekjes
15 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofde venkel met spekjes
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spruitjessoep Met Worst
20-30 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Spruitjessoep Met Pijnboompitten
20-30 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Spruitjessoep
20-30 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Brusselse Spruitjessoep
30-60 min -
Bekijk recept