Bloemkoolsoep met rauwe ham

4
0 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breng de bloemkoolroosjes en de aardappelblokjes in een ruime pan met 750 ml water aan de kook, verkruimel de bouillontabletten erboven en kook de bloemkool en de aardappelen in 15 minuten gaar.
  • 2 Stamp de dan in de pan fijn of pureer ze kort met de staafmixer.
  • 3 Snijd intussen de eventuele vetrandjes van de ham, bak in een droge koekenpan krokant en laat uitlekken op keukenpapier.
  • 4 Roer de crème fraîche door de soep, breng op smaak met peper en breng opnieuw aan de kook.
  • 5 Verkruimel de ham boven de soep en dien op.

Bloemkoolsoep met rauwe ham is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenschotel met boursin en ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schorseneren met ham en ei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept

Indiaase bloemkoolsoep
25 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolsoep met balletjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige bloemkoolsoep met Gorgonzola
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolsoep met blue stilton
15 min Voorgerecht
Bekijk recept