Zoek
Mechelse bloemkoolsoep
4
0 min
Solo Open Kitchen
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 selder
1 grote bloemkool
2 uien
1 groene sla
50 gr kervel
80 gr boter
3 grote aardappelen
peper en zout
bouillon
Bereiding
1
Versnijd de groeten, stoof ze deel in de boter en laat ze eventjes uitzweten. Overgiet ze met de bouillon of wat met bouillonblokjes.
2
Voeg de aardappelen toe, breng het geheel aan de kook en laat alles zachtjes gaar worden.
3
Kook intussen de resterende bloemkool in licht gezouten water gaar.
4
Hak de kervel fijn.
5
Mix de soep en doe eventueel door een zeef.
6
Kruid met peper en zout en werk af met bloemkool en gehakte kervel.
Mechelse bloemkoolsoep is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Indiaase bloemkoolsoep
25 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolsoep met balletjes
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige bloemkoolsoep met Gorgonzola
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolsoep met blue stilton
15 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Mousseline met carpaccio van asperges
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Mechelse koekoek met sinaasappel en sjalot
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Filet van Mechelse koekoek
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde koekoek met een saus van brie
Hoofdgerecht
Bekijk recept