1 Ontdooi een portie kippenbouillon, of bereid een verse portie.
2 Spoel alle groenten schoon.
3 Pel de uien en snij ze grof.
4 Halveer de paprika’s en snij er de zaadlijsten uit. Verwijder ook de witte vliesjes binnenin. Snij de groente grof.
5 Smelt een klontje boter in een ruime stoofpot, op een matig vuur.
6 Stoof de stukken ui en paprika in de hete boter, tot ze bijna gaar zijn. Roer regelmatig in de pot.
7 Voeg het currypoeder en het paprikapoeder toe. Roer alles om en schenk er (naar keuze) wat witte wijn bij. Laat alles even pruttelen.
8 Maak een bouquet garni van enkele laurierblaadjes, takjes verse tijm en (indien beschikbaar) peterseliestelen. Bind alles samen met een eindje keukentouw.
9 Schenk de kippenbouillon bij de gestoofde groenten. Laat alles pruttelen op een zacht vuur, gedurende 20 à 30 minuten.1
0 Haal het bouquet garni uit de pot en mix de soep glad met een staafmixer.1
1 Zeef de soep zodat bv. stukjes schil van de paprika’s verwijderd worden.1
2 Voeg de kruidenkaas toe en mix de soep nog even. Gebruik een hoeveelheid kruidenkaas naar persoonlijke smaak.1
3 Kruid de soep met wat zout en peper van de molen. Proef regelmatig.1
4 voor de chorizoballetjes:1
5 Snij de (sneetjes) chorizo in piepkleine stukjes. Zorg ervoor dat er geen te grote brokken van de Spaanse worst in de balletjes terechtkomen.1
6 Neem een mengschaal en doe daar het gehakt en de stukjes chorizo in.1
7 Voeg het ei toe en (een deel van) het paneermeel. Doe er ook een snuifje zout bij en wat peper van de molen.1
8 Was je handen en kneed alle ingrediënten tot een egaal vleesmengsel. Zorg ervoor dat het mengsel niet te vochtig is, maar ook niet te droog. Voeg indien nodig wat meer paneermeel toe.1
9 Rol balletjes van het vleesmengsel, en leg deze op een groot bord of een schaal. Balletjes met een diameter van ongeveer 1,5 cm zijn perfect.2
0 Verhit een klont boter in een braadpan. Bak de balletjes tot ze een goudbruin korstje hebben. Binnenin hoeven ze nog niet gaar te