Vegetarische Mexicaanse maissoep

6
20 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Voor onze huwelijks verjaardag werden we door de kinderen getrakteerd op een Mexicaanse avond. Hierbij dus de heerlijke maissoep. Meerdere recepten volgen als ik ze zelf gemaakt heb.
  • 2 Fruit de ui in een el olie lichtbruin. Schenk er het water bij en verkruimel er de 2 bouillonblokken over en breng aan de kook.
  • 3 Voeg de melk, mangochutney, kerrie en enkele druppels worchestersaus toe.
  • 4 Meng de kookroom met de maïzena en de eidooier en voeg dan 1/2 soeplepel van de soep toe. Roer dit goed door en voeg het mengsel bij de soep en zet het vuur laag, want de soep mag niet meer koken.
  • 5 Voeg de uitgelekte mais toe en warm dit even goed mee door. Breng de soep op smaak met peper en zout en strooi er vlak voor het serveren wat fijngesnipperde bladpeterselie over.

Vegetarische Mexicaanse maissoep is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Mexicaanse maissoep met gele biet
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spicy maissoep met kidneybonen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kokos-maissoep
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Maissoep
15 min Voorgerecht
Bekijk recept

Zuurkoolschotel met wortel en rozijnen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappel-bietenrösti met vega-kipragout
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegetarische balletjes met rodekool
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept