1 Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Maak de gemengde paddenstoelen schoon. Snijd het stugge stukje steel van de shiitakes en snijd grote de shiitakes in plakjes, scheur de oesterzwammen in reepjes en snijd de nameco’s los. Ris de blaadjes tijm van het steeltje.
2 Verhit de Becel Bakken en Braden in een kleine pan met dikke bodem. Fruit de sjalot en de knoflook 1 min. op een laag vuur. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze ca. 2 minuten mee. Schenk 350 ml heet water in de pan en voeg de bospaddenstoelenbouillontablet, de rest van de paddenstoelen en het kerriepoeder toe. Breng alles aan de kook en kook de soep ca. 5 minuten. Snijd intussen de gerookte zalm in 2 lange repen en prik ze zigzag aan de sierprikkers.
3 Neem de pan van het vuur en breng de soep op smaak met peper. Schep de paddenstoelensoep in 2 kopjes of glazen, leg de zalmprikkers erop en bestrooi de soep met de bieslook. Serveer de paddenstoelensoep met gerookte zalmspies direct. Eet smakelijk!
Heldere paddenstoelensoep met gerookte zalmspies is een recept van Solo Open Kitchen