Pittige bietjes en appelsoep met yoghurt

2
15 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de lente-uitje fijn in smalle ringetjes. Schil de appel, snijd in vieren, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in stukjes. Trek het vel van het bietje en snijd het bietje in stukjes.
  • 2 Verwarm ½ el Becel Original (vloeibaar) in een diep pannetje en bak hierin het rode bietje, de appel en driekwart van de lente-uitjes 3 minuten. Voeg 500 ml heet water, de strooibouillon en 1 tot 2 theelepels sambal toe en kook 8 minuten.
  • 3 Bestrijk ondertussen de volkoren boterham met de rest van de Becel. Snijd de boterham in kleine blokjes. Verwarm een koekenpan en bak de blokjes brood in ca. 4 minuten al roerende knapperig en lichtbruin. Laat de volkorencroutons op keukenpapier afkoelen.
  • 4 Pureer de appelsoep met de staafmixer. Breng op smaak met vers gemalen peper. Verdeel over 2 borden of kommen. Schep in elke kom een lepel yoghurt en bestrooi met de volkorencroutons en groene lente-uiringetjes.

Pittige bietjes en appelsoep met yoghurt is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Kip in yoghurt met mangochutney
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappels met Griekse yoghurt
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Jamie Olivers geroosterde havermout met mango, blauwe bessen & yoghurt
10 min
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept

Reepjes varkensvlees in pittige saus
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broodje hamburger met pittige aardbeiensalsa
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige truffels
1u10 min Nagerecht
Bekijk recept
Pittige gebakken garnalen
13 min Bijgerecht
Bekijk recept