Zoek
Parelhoen op een bedje van witloof met oosterse
4
35 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
bieslook en sesamzaad voor de afwerking
zout
1 koffielepel suiker
2.5 koffielepels Maïzena
0.5 eetlepel ketchup
2 eetlepels droge sherry
300 g parelhoen filets
6 eetlepels Solo
2.5 dl gevogelte-bouillon
1 eetlepel hoisinsaus
0.5 koffielepel sambal
peper
4 witlof (stronken)
1 gepelde versnipperde ui
1 teentje look, gepeld en versnipperd
Bereiding
1
Snij het gevogelte in reepjes en meng met peper, zout en 1/2 koffielepel Maïzena.
2
Bak af in 3 eetlepels Solo en haal uit de pan.
3
Stoof de in twee gesneden witloofstronken in de wok in de overige Solo gedurende 5 minuten.
4
Kruid met suiker.
5
Giet er 1/2 dl bouillon bij, dat geeft een stomend effect.
6
Laat nogmaals gedurende 5 minuten stoven met het deksel op de wok.
7
Dresseer op een schotel, hou het warm.
8
Doe een scheutje olie in de verhitte wok, bij het walmen fruit je de look en ui.
9
Doe de hoisinsaus, ketchup, sambal en de overige bouillon erbij. 1
0
Breng het aan de kook en voeg de sherry toe en bind met de overige in water losgeroerde Maïzena. 1
1
Voeg het vlees toe en breng het terug aan de kook. 1
2
Dresseer het vlees naast het witloof. Werk af met bieslook en sesamzaad.
Parelhoen op een bedje van witloof met oosterse is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Koolvis met Chinese groenten
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse kabeljauw met noedels
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstschotel met makreel
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstepap onder een karamellaagje
35 min
Nagerecht
Bekijk recept
Parelhoen met venkel en granaatappelsaus
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Parelhoen met romige groenten en appel-knolseldercompote
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Parelhoen, schorseneer en salie
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Parelhoen met peren, saus met ganzenlever
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept