Konijn met tijm

4
50 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak de kleine sjalotjes panklaar : blancheer ze 1 min en laat ze dan meteen schrikken onder de koudwaterkraan. Haal er met een scherp mesje het velletje af en snij het harde wortelaanzetje weg.
  • 2 Kruid de konijnen, in stukken, met peper en zout. Braad ze kort rondom aan in 4 eetlepels olijfolie en een nootje boter.
  • 3 Doe er de gepelde en gehakte teentjes knoflook en de takjes verse tijm bij. Laat de kruiden kort meebakken. Schenk er de droge witte wijn en evenveel kippenbouillon bij. Dek af en temper het vuur.
  • 4 Stoof de sjalotjes een tiental min in 2 eetlepels olijfolie, Kruid ze met peper en zout en doe ze bij het konijn. Laat zowat 1 uur, afgedekt, op een zacht vuurtje staan, tot het konijn goed gaar is.

Konijn met tijm is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rode uien met tijm
Bekijk recept
Toro (pikante vissoep)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zoetzure konijn met tagliatelle (coniglio all’agrodolce con tagliatelle)
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Konijnterrine
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofd konijn in zoete witte wijn
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Belgisch konijn met tutti frutti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept