Konijn met mosterd

4
50 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bestrijk de konijnebouten met flink wat scherpe mosterd en kruid ze met peper en zout. Bestuif ze lichtjes met bloem en bak ze rondom aan in boter of olie.
  • 2 Zet ze even aan de kant terwijl u in dezelfde pan de sjalotjes, look en knolselder kort roerbakt. Blus met de wijn en de fond (het vlees moet net onder staan, dus doe er indien nodig iets meer fond bij). Breng aan de kook.
  • 3 Leg de konijnebouten weer in de pan samen de laurier, tijm en citroenschil. dek af en lat stoven op een zacht vuurtje (of zet in de oven op 150°C) tot alles goed gaar is.
  • 4 Zeef de saus en druk de groenten goed uit. Doe er een flinke scheut room bij en laat indikken tot sausdikte. Kruid naar smaak bij met peper en zout.
  • 5 Werk af met gehakte peterselie. Serveer met aardappelen of met rijst

Konijn met mosterd is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Kalfsvleesreepjes met mosterdsaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Haaskarbonades met mosterd-tijmsaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eiersalade met cherry tomaten
20 min
Bekijk recept
Aardappelspies met mosterd-dilledressing en spek
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Zoetzure konijn met tagliatelle (coniglio all’agrodolce con tagliatelle)
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Konijnterrine
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofd konijn in zoete witte wijn
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Belgisch konijn met tutti frutti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept