Gebakken parelhoenfilet met een sausje van Palm

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Stoof het witloof, kook de groenten beetgaar en zet ze even opzij.
  • 2 Was de sinaasappel grondig, schil de oranje buitenschil van één helft heel dun en snij deze schijfjes in flinterdunne strookjes. Schil de sinaasappel verder en verdeel ze in partjes of stukjes naar wens.
  • 3 Bak de parelhoenfilets aan in een pan, kruid met peper en zout, en laat een achttal min verder garen sudderen in een oven op 180°C.
  • 4 Voor de saus stooft u een sjalotje aan in wat boter en voegt u er de fijngesnipperde sinaasschil aan toe. Laat even zweten en blus met een geut palm. Voeg de honing en de bruine fonds toe en laat wat inkoken. Werk af met room, peper en zout en desnoods wat bindmiddel.
  • 5 Haal de filets uit de oven, warm de groenten op en schik ze keurig op borden
  • 6 Besprenkel ze met de saus en werk af met de stukjes sinaasappel. Smaakt heerlijk met puree of gekookte aardappeltjes

Gebakken parelhoenfilet met een sausje van Palm is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Mousse Van Zalm Met Palm En Kreeft
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Shrimps In Palm Oil (Liberia)
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Shrimps In Palm Oil. (Garnalen In Palmolie Uit Liberia)
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hazepeper met Dobbel Palm
0 min
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept