Zoek
Gebraden wild met verse vijgensaus
4
180 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 hele verse vijg
20 cl schuimwijn
20 gr cristalsuiker
20 gr bruine suiker
30 cl wildfond
40 gr bruine roux
5 cl culinaire room
2 cl calvados of gewone cognac
Bereiding
1
De schuimwijn aan de kook brengen,de suikers toevoegen en even latrn doorkoken
2
De verse vijg eraan toevoegen en terug aan de kook brengen
3
Dit alles van het vuur zetten en laten marineren gedurende 1 a' 2 uur
4
Daarna het geheel tot puree mixen,de wildfond eraan toevoegen en terug aan de kook brengen
5
De saus door een fijne zeef gieten en binden met de bruine roux tot gewenste dikte
6
Op het laatst de calvados en de room toevoegen
7
Het wild ondertussen braden tot gewenste cuisson
8
Het vlees dresseren en overlepelen met de saus
9
Heerlijk met een herfstgarnituur en een gebakken appeltje gevuld met veenbesjes dit vergezeld van aardappel,wortelgratin
Gebraden wild met verse vijgensaus is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Slagroomijs met vijgensaus
25 min
Nagerecht
Bekijk recept
Everzwijnfilet met vijgensaus en vergeten groenten
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met koekkruiden, rijst en spruitjes van Nienke Jagersma
45 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geitenkaas Met Vijgensaus
10-20 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Broodje Caesarkip
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tortillasandwich met kip en avocado
20 min
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept
Vleesschotel met mosterdroom en bessensaus
15 min
Bijgerecht
Bekijk recept