1 Bak het parelhoen lichtjes bruin in een pan met wat Solo.
2 Giet de Solo af en leg het parelhoen in een pot met deksel samen met de lindebloesem, sherry, witte wijn, sjalotten, wortels, look en het kruidentuiltje. Kruid met peper en zout.
3 Sluit de pot hermetisch af en zet een uur in een oven van 180 °C.
4 Bereid vervolgens de compote. Laat de pruimen, abrikozen en rozijnen 15 minuten apart inweken in koud water. Breng de vruchten samen met een half glas water aan de kook en voeg de suiker en specerijen toe.
5 Rooster de pijnboompitten en de amandelen in een pan tot ze goudbruin zijn.
6 Voeg ze bij de compote en zet alles op een laag vuurtje.
7 Voor de deegkelkjes: bestrijk met een penseel de blaadjes brickdeeg aan alle kanten met Solo en leg ze per 3 in 6 ingeboterde kleine souffléschaaltjes.
8 Zorg ervoor dat de individuele blaadjes elkaar niet raken en dat de puntjes naar buiten zijn geplooid. Laat ze 10 minuten bakken in een oven van 210 °C.
9 Haal de parelhoen uit de oven en snij het vlees in stukken, laat niet afkoelen. 1
0 Zeef het kookvocht en laat de wortels en sjalotten met de room en het kookvocht inkoken. Leg op ieder bord een stuk witvlees en een boutje van het parelhoen. Giet er de saus. 1
1 Vul het deegkelkje met de compote. 1
2 Versier met wat pijnboompitten en roze peperbolletjes.