Zoek
Duivenborst met trappist
4
40 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
8 borstfilets
peper van de molen
zout
Solo
1 takje rozemarijn
1 sjalot, fijngesnipperd
2 takjes tijm
2 dl donker trappistenbier
1 eetlepel vloeibare honing
500 g vastkokende aardappelen
50 g peterselie fijngehakt
Bereiding
1
Maak eerst de puree.
2
Kook de aardappelen gaar. Prak ze met een vork. Breng op smaak met peper en zout. Roer er zoveel Solo door tot de puree smeuïg is.
3
Meng er dan de fijngesnipperde peterselie onder. Houd warm.
4
Bestrooi de borstfilets met peper en zout.
5
Verhit een beetje Solo in een pan en leg er het takje rozemarijn in. Leg er de borstfilets in met de velkant naar onder.
6
Bak ze 3 tot 4 minuten op de velkant en 2 tot 3 minuten op de vleeskant.
7
Neem de filets uit de pan.
8
Strooi de sjalotsnippers in de pan, leg er de takjes tijm bij, zet het vuur laag en bak de sjalotten glazig.
9
Roer de aanbaksels los met het trappistenbier en de honing. Laat dit mengsel lichtjes indikken. 1
0
Warm de filets heel eventjes mee. 1
1
Verdeel de puree over de borden. 1
2
Leg telkens 2 filets op de puree.1
3
Haal de takjes tijm en rozemarijn uit de pan. 1
4
Roer enkele koude klontjes Solo door de saus en sprenkel de saus over de duivenborsten.
Duivenborst met trappist is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Belgisch konijn met tutti frutti
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vlaamse runderstoof
Bekijk recept
Kalkoenkarbonade met Achelse trappist
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vlaamse stoofkarbonades
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met gebakken duivenborst
0 min
Bekijk recept
Gebakken duivenborst met lente-ui en gevogelteschu
0 min
Bekijk recept
Sinterklaasrecept Bergje Van Bossu
30-60 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Asperges met duif
0 min
Bekijk recept