Gebraden eendenborst met szechuanpeper, honing

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°.
  • 2 Schil de aardappelen en snij in blokjes.
  • 3 Borstel de champignons zuiver en snij in vier of zes, naargelang de dikte.
  • 4 Maak de lente-ui zuiver en hak grof.
  • 5 Snij het vet van de eendenborsten in roostervorm in met een mes en wrijf het vlees langs beide kanten in met zout en fijngeplette szechuanpeper. Bak in zeer weinig solo krokant langs beide kanten en braad met de vetlaag naar boven gedurende 6 tot 8 minuten verder rosé in de oven. Bedruip regelmatig met het bakvocht. Haal uit de oven, lepel er de honing over en laat deze smelten over het vlees. Laat 5 minuten rusten. Schep het merendeel van het vet uit het bakvocht weg. Bak ondertussen de rauwe aardappelblokjes in solo en olijfolie, voeg halverwege de versneden champignons toe. Kruid met pezo en meng er de lente-ui onder. Versnij het vlees en serveer met de groenten en het bakvocht.

Gebraden eendenborst met szechuanpeper, honing is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Brie-walnotentaartjes met honing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Malse kiprollade met honing-mosterdaus en salade
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Warme vijgen met geitenkaas en honing
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Croissant met honing en geroosterde amandelen
5 min
Bekijk recept

Broodje Caesarkip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tortillasandwich met kip en avocado
20 min
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept
Vleesschotel met mosterdroom en bessensaus
15 min Bijgerecht
Bekijk recept