3 kook ze in de pel, snij het deksel eraf, haal uit met een parisienne lepel, cave laat de stevigheid erin
4 Kook geshilde aardappelen. Plet ze met een vork
5 Zet ui, gerookte sekblokjes en 2 takjes uitgerafelde tijm en 1 teentje gekneusde look op in voldoende olijfolie met eventueel een klontje boter op een zacht vuurtje op .( genoeg olie, anders is het te droog).
6 Voeg de ui en spekblokjes bij de geplette aardappelen
7 Rooster de pijnboompitten, met een klein beetje zout op een middelmatig vuurtje ( traag zodat ze allemaal kleuren) en blijf roeren.
8 Meng de geroosterde pijnboompitten, 6 blaadjes basilicum,1 lepel parmesan en 1 lepel olijfolie in de thermomix tot het een pappesto is.
9 Vul de aardapplelen op:1
0 ----------------------------------1
1 vul op met de stoemp tot een mooi torentje en bestrijk met de pesto1
2 Klaar: zet dit in de frigo, als je het nodig hebt doe je ze 8 ' op 180 °, als ze niet in de frigo staan: 6 ' op 180 °.1
3 Maak de burger van de spruitjes1
4 ---------------------------------------------1
5 shil aardappelen, steek met een vormpje een ronde uit.1
6 doe olijfolie in een pannetje en gaar op een laag vuurtje in een pannetje, draai voortdurend om. Kruid af met pe/zo1
7 Kuis de spruitjes en hak zeer fijn.Doe ze in kokend water met veel zout in mandje, haal ze eruit en koel af in ijswater.1
8 Stoof in pan met boter en pe/zo en wat nootmuskaat, koel af in ijswater.1
9 Vul de vormjes: 1 schijfje aardappel, spruitjes erop, dek af met 1 schijfje aardappel.2
0 Zet de vormpjes in een schaal met een bodempje water en kippenfond, dek af met aluminiumfolie: 3 ' stomen op 80 ° zonder druk of 7 ' in de oven op 180 ° (ook afgedekt en laten stomen)schik op bord en werk af met gebakken girollesZalfje van pastinaak--------------------------------schil de pastinaak, snij in stukjes (niet te klein) , zet op in melk en zout, dek af met zilverfolie, anders slaat het uit.kruid af met pe/zo, en een beetje boter, mix en passeer door een zeef..VLEES en saus----------------------Zet 1 soeplepel confituur vangroseilles met 1 kleine soeplepel witte azijn op , laat karamelisere, blus met 1 dl rode wijn.Laat inkoken tot 1/3 en doe een dubbele hoeveelheid kalfsjus of wildfond of mengsel erbij.Passeer door een zeef, voeg een klontje boter toe en mix op.Bak je vlees ( eerst in mootjes snijden) in olijflie tot mooi rozé, laat enkele minuten rusten alvoor op te dienen dresseer alles(of laat thermomix drraien op 100 °)
jongevezwijn, burger van spruitjes is een recept van Solo Open Kitchen