Zoek
Eendenborst met porto
4
40 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
2 st eendeborstfilet van ong 300 gr
10 cl rode porto
2 dl vleesbouillon
2 koffielepels gehakte pure chocolade
4 vellen(kleine) bladerdeeg
200 gr champignons
2 teentjes look
2 klontes echte boter
2 st sjalot
4 st eigeel
600 gr aardappel
Bereiding
1
Snij de vetkant van de eendenborst in, in ruitmotief.
2
Bak de eendenborst zonder vetstof op de vetkant gedurende 3 min.
3
Draai om en bak nog een 3 min., haal ze daarna uit de pan en leg op een bakplaat.
4
Gaar in de oven op 180 graden gedurende 10 à 15 minuten.
5
Kook de porto en de bouillon in tot de helft.
6
Kruid met peper en zout en werk af met de chocolade (goed opkloppen).
7
Versnipper de sjalot en de look.
8
Snij de champignons in stukjes en bak met de look en de sjalot in een klontje boter.
9
Kruid met peper en zout.1
0
Bedek één helft van het bladerdeeg met deze vulling maar laat de randen vrij.1
1
Vouw dicht en druk de randen goed aan.1
2
Bestrijk met eigeel.1
3
Bak in de oven op 180 graden gedurende +/- 15 minuten.1
4
Schil en kook de aardappelen.1
5
Plet de aardappelen met de boter en het eigeel.1
6
Kruid met peper, zout en muskaatnoot.1
7
ps aardappelen niet echt puree van maken zo, met vork pletten en dan rest toevoegen..moet "kruimelig" lijken
Eendenborst met porto is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Medaillon van hinde met portosaus
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Porto tonic
Snack
Bekijk recept
Gestoofd konijn met wortelen en rozijnen
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Everzwijnfilet met vijgensaus en vergeten groenten
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Velouté van champignons uit de Gascogne streek
35 min
Bekijk recept
Gembereend met shii-take
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van champignons met gerookte eendenborst
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van gerookte eendenborst met roze pompelmoes
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept