Zoek
springbok filet in chocolade saus
3
60 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
3 filet's of steak's springbok (antiloop)
3 verse zilveruitjes
1 eetlepel droge kalfsfond
1/2 potje wildfond
1 glas rode tafelwijn
vleeskruiden
1 vleugje mosterd
30 gram pure shocolade
zonnebloem olie
Bereiding
1
voorbereiding:neem 3 verse zilveruitjes en pel ze, snijd deze fijn
2
rasp ongeveer een 30 gr pure chocolade.bereiding:smeer een kant van het vlees lichtjes in met mosterd; en strooi er vleekruiden op
3
maak de pan heet met zonnebloemolie en bak het vlees met de gekruide kant.
4
Smeer terwijl aan de andere kant ook een beetje mosterd en strooi ook wat kruiden op
5
bak het vlees langs beide kant gaar volgens uw smaak.
6
Leg uw gebakken vlees op een houten plank en dek af met zilverpapier.
7
Blus de pan met een glas rode tafelwijn, en laat de wijn ff inkoken.
8
doe er de fijngesneden zilveruitjes in en laat ff inkoken
9
doe er dan een eetlepel droge kalfsfond bij en roer goed om1
0
doe er dan een half potje wildfond bij en laat inkoken1
1
zeef de saus en doe er dan magere room in en laat ff inkoken1
2
doe er dan de geraspte chocolade in1
3
en roer goed in de saus1
4
als de chocolade goed gesmolten is en in de saus opgenomen1
5
neem de saus van het vuur en dien alles op 1
6
laat vooral de saus niet te lang meer op het vuur staan als de chocolade erin is1
7
men kan het vlees eventueel vervangen door lam of hert1
8
smakelijk
springbok filet in chocolade saus is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Reepjes varkensvlees in pittige saus
55 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Luikse balletjes met zoete saus
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met mosterdsaus
35 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Herfst flaugnarde met abrikozensaus
30 min-
Nagerecht
Bekijk recept
Springbok met rode kerrie en gekruide basmati
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Springbok Biefstuk
20-30 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept