1 Kuis het witloof en verwijder onderaan de bittere kern.
2 Stoom het witloof bijna gaar in de stoomkoker.
3 Borstel de boschampignons goed zuiver en snij in niet al te dunne plakjes.
4 Verhit wat solo in een pan met dikke bodem, fruit hierin de sjalotjes, voeg het spek toe en laat heel even meebakken.
5 Voeg nu de champignons toe en bak deze 2 minuutjes, kruid met pezo, zet het vuur laag en doe het deksel op de pan, laat ongeveer 6 minuten stoven.
6 Bind het witloof vast met wat keukentouw zodat de blaadjes niet los komen.
7 Verhit wat solo in een pan en bak hierin het witloofkruid, kruid met pezo, doe nu een heel klein steepje honing over het witloof zodat het kan karameliseren en mooi bruin wordt, hou warm.
8 Olie de steaks in met een borsteltje en leg deze enkele minuutjes op een hete grill, draai om en kruid met pezo, draai opnieuw om en kruid nu de andere kant met pezo.
9 Gril het vlees naar eigen smaak, saignant, à point, zeker niet bleu of bien cuit.1
0 Voeg ondertussen de rode wijn toe aan het champignonsmengsel en laat even inkoken, kruid naar eigen smaak met pezo en indien te bitter een snuifje suiker.1
1 Snij het vlees in plakjes, leg deze op warme borden, leg er het witloof naast, napeer de champignonssaus over het vlees en serveer met kroketjes of denappeltjes.
Everzwijnsteak met witloof en boschampignons is een recept van Solo Open Kitchen