4 Verhit 1 EL boter in een braadpan en laat goudbruin kleuren. Bak de hindensteaks gedurende 2 minuten gaar aan beide kanten. Zet het vuur lager en laat 1à2 minuten verder bakken. Het vlees moet nog rosé zijn.
5 Haal het vlees uit de pan en hou warm. Giet de wildfond en de porto in de pan en schraap de braadresten goed los met een houten spatel. Laat op een hevig vuur 2 minuten inkoken. Voeg de mosterd met noten toe en bind lichtjes met instantsausbinder.
6 Neem de pan van het vuur en klop 2 EL boter door de saus. Breng op smaak met peper en zout.
7 Afwerking
8 Snij het vlees in schuine sneetjes en verdeel over de borden. Lepel er wat saus rond en werk af met halve walnoten. Geef er bv witloof of bundeltjes fijngesneden wortelen en aardappelkroketjes bij.
hindensteak met noten en mosterd is een recept van Solo Open Kitchen