hindensteak met noten en mosterd

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    Voorbereiding
  • 2 Laat de hindensteaks oppervlakkig ontdooien.
  • 3
    Voorbereiding
    (15 minuten)
  • 4 Verhit 1 EL boter in een braadpan en laat goudbruin kleuren. Bak de hindensteaks gedurende 2 minuten gaar aan beide kanten. Zet het vuur lager en laat 1à2 minuten verder bakken. Het vlees moet nog rosé zijn.
  • 5 Haal het vlees uit de pan en hou warm. Giet de wildfond en de porto in de pan en schraap de braadresten goed los met een houten spatel. Laat op een hevig vuur 2 minuten inkoken. Voeg de mosterd met noten toe en bind lichtjes met instantsausbinder.
  • 6 Neem de pan van het vuur en klop 2 EL boter door de saus. Breng op smaak met peper en zout.
  • 7 Afwerking
  • 8 Snij het vlees in schuine sneetjes en verdeel over de borden. Lepel er wat saus rond en werk af met halve walnoten. Geef er bv witloof of bundeltjes fijngesneden wortelen en aardappelkroketjes bij.

hindensteak met noten en mosterd is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Kalfsvleesreepjes met mosterdsaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Haaskarbonades met mosterd-tijmsaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eiersalade met cherry tomaten
20 min
Bekijk recept
Aardappelspies met mosterd-dilledressing en spek
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Hindensteak, vijgenchutney en gebakken krielaardappelen met rozemarijn
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hindensteak met puree van eekhoorntjesbrood
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Hinde in een korst van selder
0 min
Bekijk recept