3 Laat de 2 plakken bladerdeeg 15 minuten ontdooien op kamertemperatuur en snij in 2 stukken. Strooi er 1 EL bloem over en rol wat uit.
4 Snij de peultjes in
3
5 Snij de blauwe kaas in blokjes.
6 Snipper de ui fijn.
7Voorbereiding 15 minuten + 25 minuten in de oven
8 Smelt 1 EL boter en bak de ui glazig. Voeg de spekblokjes toe en bak goudbruin.
9 Voeg de diepgevroren wortelschijfjes en peultjes toe en laat 2 minuten mee gaar worden.1
0 Beboter 4 individuele ovenschaaltjes met de kruidenboter en leg er het bladerdeeg in. Prik er enkele keren in met een vork en verdeel de groenten-spekjesmengeling over de 4 vormpjes.1
1 Klop de eieren los met de room en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Giet het mengsel over de groenten. Schik de sperzieboontjes in stervorm in de ovenschaaltjes en vouw het bladerdeeg weg tot op 1cm van de rand.1
2 Schuif gedurende 25 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven. Wanneer u een mes in de quiches steekt moet het er droog uitkomen.1
3 Bak de biefstuk langs alle kanten goudbruin in 2 EL boter. Kruid met peper en zout, zet het vuur lager en laat gedurende 2 minuten verder bakken.1
4 Haal het vlees uit de pan en blus met de kalfsfond. Schraap de braadresten los met een houten spatel en voeg de blokjes kaas toe. Laat ze op een zacht vuur smelten. Kruid naar smaak met peper.1
5 Afwerking1
6 Snij het vlees in schuine sneetjes en verdeel over de borden. Lepel er de saus over. Schik er een groentequiche naast en serveer met hertoginnenaardappelen.
winterquiche met rundvlees en blauwekaassaus is een recept van Solo Open Kitchen