Wilde eend met radicchio en veenbessensaus

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Doe de veenbessen in een pan met de suiker en laat ze op laag vuur onder deksel smelten. Voeg de bosbessenconfituur en een scheut rodewijnazijn toe en laat even doorkoken. Snipper de radicchio fijn en doe ze bij de veenbessen. Laat 5 min onder deksel stoven. Breng op smaak met peper en eventueel met wat suiker als de saus te bitter is. Schil de appelen en snij ze in partjes. Bak ze goudbruin in wat boter. Bak de eendenfilets kort in een scheut arachideolie en kruid met een weinig peper en zout. Snij het vlees in plakjes. Verdeel de radicchio met de saus over de borden. Schik er de plakjes eend op en werk af met de gebakken appeltjes.

Wilde eend met radicchio en veenbessensaus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Fazantenfilets met roze peper, veenbessensaus en gepocheerde sterappelen met honing
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaasje met rambol
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hindefilet met veenbessensaus
0 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Struisvogelsteak met veenbessensaus
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kip in Parmaham met broccolirijst
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauwhaasje met wilde spinazie
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zalm met knolselderij-aardappelpuree
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met paksoi
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept