2 Verhit 1 EL boter in een braadpan en kleur de fazantfilet aan beide zijden. Voeg een scheutje geuze toe, kruid met peper, zout en tijm. Voeg een laurierblad toe en dek af. Laat 30 Minuten sudderen op een zacht vuur tot de fazantfilet gaar is.
3 Neem het vlees uit de pan, verwijder het vel en eventueel vet. Giet het braadvocht weg. Maak de braadresten kos met de wildfond en de rest van het bier. Laat 2 minuten doorkoken.
4 Voeg de room, de mosterd en de aalbessengelei toe en breng weer aan de kook. Roer goed om. Doe het vlees weer in de pan en wentel door de saus.
5 Laat afgedekt nog 5 minuten zachtjes sudderen.
6 Neem het vlees uit de pan en bind de saus lichtjes met instantsausbinder. Breng op smaak met peper en zout.
7 Afwerking
8 Snij het vlees in dikke, schuine sneden en lepel er de saus over. Serveer met krokante witloofjes, peertjes in rodewijnsaus en artisanale aardappelkroketjes.