Fazantfilet in brabantse saus

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 10 minuten voorbereiding, 35 minuten kooktijd
  • 2 Verhit 1 EL boter in een braadpan en kleur de fazantfilet aan beide zijden. Voeg een scheutje geuze toe, kruid met peper, zout en tijm. Voeg een laurierblad toe en dek af. Laat 30 Minuten sudderen op een zacht vuur tot de fazantfilet gaar is.
  • 3 Neem het vlees uit de pan, verwijder het vel en eventueel vet. Giet het braadvocht weg. Maak de braadresten kos met de wildfond en de rest van het bier. Laat 2 minuten doorkoken.
  • 4 Voeg de room, de mosterd en de aalbessengelei toe en breng weer aan de kook. Roer goed om. Doe het vlees weer in de pan en wentel door de saus.
  • 5 Laat afgedekt nog 5 minuten zachtjes sudderen.
  • 6 Neem het vlees uit de pan en bind de saus lichtjes met instantsausbinder. Breng op smaak met peper en zout.
  • 7 Afwerking
  • 8 Snij het vlees in dikke, schuine sneden en lepel er de saus over. Serveer met krokante witloofjes, peertjes in rodewijnsaus en artisanale aardappelkroketjes.

Fazantfilet in brabantse saus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Reepjes varkensvlees in pittige saus
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Luikse balletjes met zoete saus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met mosterdsaus
35 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Herfst flaugnarde met abrikozensaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept

Fazantfilet met spek en paddenstoelen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fazantfilet met spitskool en spek
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Uiensoep met fazantfilet
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gebraiseerde Fazantfilet Met Witlofreepjes
30-60 min -
Bekijk recept