3 Hak de blaadjes van de salie fijn, hou twee takjes apart.
4 Snij 4 plakjes pancetta in dunne reepjes en meng met de gehakte salie. Plet 2/3 van de jeneverbessen in een vijzel en doe ze er ook bij. Vul het parelhoen met dit mengsel en schenk er 2 el grappa bij. Wrijf het parelhoen in met citroen en knijp het sap erover uit en bestrooi met zeezout. Leg de resterende plakjes pancetta over de borst en bind vast met keukentouw.
5 Leg het parelhoen in een ovenbestendige braadpan met de borst naar beneden.
6 Doe er 2 el olijfolie bij, de helft van de witte wijn en de rest van de grappa.
7 Strooi er de rest van de jeneverbessen over en leg er de takjes salie bij.
8 Dek de pan af met verfrommeld bakpapier en leg het deksel erop. Zet 30 minuten in de oven.
9 Haal de pan uit de oven, keer het parelhoen en schenk er de rest van de wijn bij. Leg het bakpapier weer op de pan maar het deksel niet. Verlaag de temperatuur naar 180° en bak het parelhoen nog 40 minuten.1
0 Haal uit de oven, laat 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.1
1 Versnij het parelhoen en dien op met de braadjus en kroketjes en gestoofd witloof.
Parelhoen met jeneverbessen en grappa is een recept van Solo Open Kitchen