kwartels met wintergroenten

4
80 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 De Billen en de borsten van de kwartels snijden. (de karkassen kan je gebruiken voor een heerlijke bouillon) met een scherp mes in insnijding maken in het midden op het borstbeen, dan langs het borstbeen de beide filets vrijmaken. De pootjes naar buiten plooien en aan het heupgewricht afsnijden.
  • 2 de wortels reiningen, dan met de dunschiller lange slierten maken.
  • 3 De Spruitjes reinigen. De lenteuitjes reinigen en snijden in stuken van ±12 cm.
  • 4 De Spruitjes in de stomer garen (30 min).
  • 5 De lenteuitjes zacht fruiten in solo boter , dan de wortelslierten erbij voegen, scheutje water toevoegen, deksel op de pan en op zacht vuurtje laten garen (10 min).
  • 6 De kwarteldeeltjes aanbraden, ongever 2 minuutjes per kant.
  • 7 Zorg dat de einde van de braadtijd overeenkomt met de garing van je groenten.
  • 8 Alles mooi schikken op een groot bord :
  • 9 de wortelsslierten in de lengte, de spruitjes ernaast op een rijtje, 4 kwartelboutjes naast elkaar, 4 filetjes in een vierkantje, een schep puree met een lentuitje erovereen,1
  • 0 met de perpermolen zwarte peper over heel het bord strooien.1
  • 1 (ik voeg geen andere kruiden noch zout toe)

kwartels met wintergroenten is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Cannelloni met wintergroenten
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wintergroenten met tomme en ham
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ovenfrittata met wintergroenten
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde wintergroenten
20 min Bijgerecht
Bekijk recept

Kwartelfilets met Spaanse spinazie
30 min-
Bekijk recept
Kwartels met clementines en honing
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde kwartel met geurige couscous
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde kwartel met rozemarijn en druiven
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept