1 De Billen en de borsten van de kwartels snijden. (de karkassen kan je gebruiken voor een heerlijke bouillon) met een scherp mes in insnijding maken in het midden op het borstbeen, dan langs het borstbeen de beide filets vrijmaken. De pootjes naar buiten plooien en aan het heupgewricht afsnijden.
2 de wortels reiningen, dan met de dunschiller lange slierten maken.
3 De Spruitjes reinigen. De lenteuitjes reinigen en snijden in stuken van ±12 cm.
4 De Spruitjes in de stomer garen (30 min).
5 De lenteuitjes zacht fruiten in solo boter , dan de wortelslierten erbij voegen, scheutje water toevoegen, deksel op de pan en op zacht vuurtje laten garen (10 min).
6 De kwarteldeeltjes aanbraden, ongever 2 minuutjes per kant.
7 Zorg dat de einde van de braadtijd overeenkomt met de garing van je groenten.
8 Alles mooi schikken op een groot bord :
9 de wortelsslierten in de lengte, de spruitjes ernaast op een rijtje, 4 kwartelboutjes naast elkaar, 4 filetjes in een vierkantje, een schep puree met een lentuitje erovereen,1
0 met de perpermolen zwarte peper over heel het bord strooien.1