Struisvogelsteak met veenbessensaus

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak eerst de saus:
  • 2 Hak de uien fijn en laat ze in een kookpan glazig stoven in 2 eetlepels boter.
  • 3 Voeg de geplette korianderbolletjes samen met het kruidentuiltje, de veenbessen en de wildfond toe en laat voor ? inkoken.
  • 4 Verhit 2 eetlepels boter in een braadpan en laat er de struisvogelsteaks goudbruin in bakken, gedurende 2 minuten aan elke kant (afhankelijk van de dikte). Kruid met peper en zout.
  • 5 Haal het vlees uit de pan en houd warm met aluminium folie.
  • 6 Doe de dennenpitten in de pan en laat al roerend even bakken.
  • 7 Giet er door een zeef de vooraf bereide saus bij. Voeg de aalbessengelei toe en schraap de braadresten goed los. Laat even koken en bind lichtjes met het mengsel van boter en bloem, dat u beetje bij beetje toevoegt.
  • 8 Schik op elk bord een gesneden struisvogelsteak in waaiervorm en geef er de saus bij.
  • 9 Dien op met witloof en puree.1
  • 0 Eet smakelijk.1
  • 1 Tip: Wilt u de saus zachter, gebruik dan gevogeltefond in plaats van wildfond.

Struisvogelsteak met veenbessensaus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Fazantenfilets met roze peper, veenbessensaus en gepocheerde sterappelen met honing
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaasje met rambol
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hindefilet met veenbessensaus
0 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wilde eend met radicchio en veenbessensaus
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Australia salade
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kefta’s van struisvogel en couscous met granaatappel
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Struisvogelsteak met zoete aardappel
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Struisvogelsteak Stroganoff
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept