2 Versnijd de ui, de selder en de wortel grof in stukjes. Doe ze in een grote kom en doe er de kruiden en flink wat rode wijn bij. Laat de kippenvleugeltjes 24u marineren in dit mengsel.
3 Dep de vleugeltjes daarna droog en bruin ze aan in een weinig vetstof, samen met de groenten.
4 Bestrooi ze met een weinig bloem en bevochtig met de marinade. Vul verder aan met water tot alles onder staat. Snijd de sinaasappel in partjes en laat ze mee koken, samen met enkele peperbolletjes en de kruiden. Laat 3 à 4 uur doorkoken tegen het kookpunt en passeer de daus daarna door een zeef.
5 Bak de kangoeroefilets aan in boter. Wanneer ze gaar zijn haal je het vlees uit de pan en giet je de basisfond erin. Laat inkoken tot 1/3, ontvet en schuim af. Werk de saus verder af met een weinig bittere chocolade.
6 Worteltjes, sluimerwten en bloemkool:
7 Was de groenten, deze of seizoensgroenten en gaar ze volgens smaak.
8 serveer met aardappelkoekjes(zie mijn recept hiervoor in mijn redeptenboekje)
Kangoeroe met worteltjes, sluimerwten en bloemkool is een recept van Solo Open Kitchen