Fazantenfilet met donkere Leffe

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Men kruid de stukjes fazantenfilet met de wildkruiden. Men doet vetstof in een stoofketel en laat dit heet worden. men legt de fazantenfilet in de zeer hete vetstof en schroeit de filet aan beide zijden dicht. Vervolgens haalt men de filets uit de pan en plaatst men deze even op de zijkant. Vervolgens fruiten we de spekblokjes en de ui aan totdat ze mooi bruin zijn geworden. Vervolgens voegen wij de fazantenstukjes terug bij in de ketel. men overgiet het geheel met de bloem en roeren dit goed door elkaar. Daarna overgieten we het geheel met de donkere leffe en voegen er ook de bruine suiker aan toe. We plaatsen de deksel op de ketel en laten even verder garen totdat de fazantenfilet in het midden nog iets rozig is. We nemen de filets uit de pan en laten afgedekt even rusten. Ondertussen laten we de saus even verder inkoken tot de gewenste dikte. Daarna kunnen we dit serveren.
  • 2 HEERLIJK met spruitjes en witloof in de oven in spek gewikkeld.

Fazantenfilet met donkere Leffe is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Tagliatelle en konijnenbout met leffe en rozemarijn
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoof met bastognekoeken van Sandra Dietvorst
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensrollade met pastinaak-rucolastamppotje
60 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappelsoep met gerookte forel
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Filet van fazant à la forestière
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fazantenfilet met witloof en gandaham
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fazantenfilet Met Groene Kool En Eendenlever
30-60 min -
Bekijk recept
In De Oven Bereide Fazantenfilet Met Paddestoelen
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept