Zoek
Hazenrug met spruitjesmousse en mosterd
4
30 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
500 gr spruitjes
2 st aardappelen bintje
1 st eidooier
0.5 dl room
12 gr bakboter (solo)
pezo
nootmuskaat
1 st hazenrug
1 eetlepel mosterd (graan)
50 gr bakboter (solo)
2 eetlepel cognac
2 dl room (kookroom)
0.5 eetlepel mosterdzaadjes
Bereiding
1
De aardappelen schillen en ze in blokjes snijden.
2
De spruitjes schoonmaken. Samen met aardappelen koken op z'n Engels.
3
(koud gezouten water koken gedurende 18 à 20 min.)
4
Afgieten.
5
Pureer
6
vermengen met eierdooiers, room, boter, pezo, en nootmuskaat
7
Hazenrug bestrijken met mosterd en bak ze 4 min mooi roze.
8
Flamberen met de cognac en warm houden onder aluminiumfolie.
9
De braadbodem met verse room blussen, assaissoner indien nodig. 1
0
Laten indikken. 1
1
De hazenrug in plakjes snijden, overgieten met saus en bestrooien met mosterdzaadjes. 1
2
Spruitjesmousse in spuitzak vullen met gekartelde mondstuk (douille). 1
3
Mooie toefjes spuiten rond het vlees en de saus.
Hazenrug met spruitjesmousse en mosterd is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Kalfsvleesreepjes met mosterdsaus
10 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Haaskarbonades met mosterd-tijmsaus
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eiersalade met cherry tomaten
20 min
Bekijk recept
Aardappelspies met mosterd-dilledressing en spek
20 min-
Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken hazenrugfilet met risotto van bospaddenstoelen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hazenrugfilet met Parmaham en zuurkool
40 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hazenrug met geroosterde groenten
1 uur-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hazenrug, marinade met ahornsiroop
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept