Haasfilet met sinaasappel-jachtsaus

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de selderij en de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in een laag water met het deksel op de pan in ca. 20 min. gaar. Afgieten en fijnstampen.
  • 2 Pel en snipper ondertussen de ui en de knoflook.
  • 3 Verwarm 1 eetlepel margarine in een pan en bak hierin de ui 3 min. Voeg de knoflook en het kerriepoeder toe en bak nog 1 min. Op een bordje scheppen en de pan met keukenpapier schoonmaken voor de haasfilet.
  • 4 Rasp de schil van de sinaasappel en pers de sinaasappel uit. Bereid de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar vervang een deel van het te gebruiken vocht door het sinaasappelsap. Roer de geraspte sinaasappelschil erdoor. Haal de saus van het vuur.
  • 5 2 eetlepels margarine verwarmen in de pan. Bak de plakjes haas in ca. 3 min. om en om bruin. Voeg de wildsaus aan de haas toe, de pan even schudden en laat alles nog 2 min. pruttelen.
  • 6 Voeg in de tussentijd het Knorr Bouillonketeltje aan de warme puree toe, laat het smelten en klop het erdoor. Roer het ui-knoflookmengsel erdoor. Nog even doorwarmen.
  • 7 Verdeel de puree en de plakjes haasfilet over 4 warme borden.

Haasfilet met sinaasappel-jachtsaus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Vleesrolletjes met jachtsaus en rodekool
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentelapjes met pepersaus
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Hamlappen in jachtsaus
30 min, wachten 20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Biefstuk Met Sinaasappel-jachtsaus
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Haasfilet in een korstje van bospaddestoelen
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roergebakken Haasfilet Met Cantharellen
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensrollade Met Champignons
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roergebakken Hazenrugfilet
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept