3 Maak de bladeren van het witloof los en snij in fijne stukken. Laat de Solo smelten en voeg er de stukken witloof bij, laat goed aanbakken en zet dan het vuur zachter.
4 Laat ongeveer een halfuurtje konfijten. Kruid met peper, zout en nootmuskaat (eventueel wat suiker).
5 Schuim van Parmezaanse kaas:
6 Breng de fond met de melk aan de kook, laat de geraspte kaas erin smelten, breng op smaak met peper en giet door een roerzeef. Voeg het klontje boter toe en schuim op.
7 Eekhoorntjesbrood:
8 Maak het eekhoorntjesbrood schoon met een klein mesje. Snij 1 eekhoorntjes brood in flinterdunne schijven en leg op een bord, bestrijk met olijfolie, kruid met peper en zout.
9 Snij de rest van de paddenstoelen in stukken en bak aan in hete Solo, kruid met peper en zout.1
0 Filet van Mechelse koekoek:1
1 Kruid de koekoekfilets met zwarte peper en zout en bak bruin in hete Solo.1
2 Haal ze uit de pan als ze bruin zijn en plaats in een aluminium bakje in een oven van 140°C gedurende 15 minuten. 1
3 Bak de kleine restjes van de paddenstoelen, een fijngesneden sjalot en het gesnipperde teentje look aan in Solo. 1
4 Wanneer ze bijna glazig zijn, voeg er de fond en de sojasaus aan toe en breng aan de kook.1
5 Laat de jus nog eventjes sudderen en werk af met een klontje boter. 1
6 Giet door een roerzeef over de filets die in het bakje liggen, zo warm je ze ook meteen terug op.1
7 AFWERKING1
8 Plaats de dresseerring op een warm bord, vul met het gekonfijte witloof en druk goed aan met een lepel. 1
9 Leg er het gebakken eekhoorntjesbrood op, samen met de filets. 2
0 Werk af met enkele lepels schuim van Parmezaanse kaas en blaadjes kervel.Geef apart nog wat saus (schuim) mee.
Filet van Mechelse koekoek met grondwitloof is een recept van Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Porchetta en salade met witloof, rode sla, appel, citroensaus met verse kaas