1 Schil de aardappelen, kook ze in ca. 20 min. gaar en giet ze af. Stamp de aardappelen fijn en meng de verse roomkaas erdoor. Schep in een ovenvaste schaal, dek af met aluminiumfolie en warm nog 20 min. op voor het eten, in de oven bij de rollade.
2 Schil ondertussen de appels en verwijder de klokhuizen. Snij de appels in stukjes en stoof ze in een pannetje met de cranberry’s, 1 eetlepel vloeibare margarine, de honing en 50 ml water in ca. 10 min. tot een grove compote. Zo nu en dan roeren. Warm of koud serveren.
3 Maak de spruitjes schoon. Spuit 3 eetlepels vloeibare margarine in de braadschotel. Strooi er 2 theelepels tijm bij en rol de rollade erdoor.
4 Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat ondertussen de rollade op kamertemperatuur komen.
5 Zet de braadschotel met de rollade in de oven en braad ze in ca. 50-60 minuten bruin vanbuiten en rosé vanbinnen. Bedruip ze ondertussen 3 x (met een lange lepel) met wat braadvet. Zet de schaal met aardappelpuree 5 min. voordat de rollade klaar is in de oven. Laat de gebraden rollade afgedekt met folie en een propere keukenhanddoek 15 min. rusten.
6 Kook ondertussen de spruitjes in ruim kokend water gaar in ca. 8 min. Giet ze af en meng ze met 1 eetlepel vloeibare margarine en 1 theelepel tijm. Verwarm nog 2 min. Bereid de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
7 Snij het vlees in niet al te dikke plakken. Schep hoge bergjes aardappelpuree op 4 borden, leg de plakken rollade er dakpansgewijs tegenaan en schep de spruitjes ernaast. Leg op elk bord een grote lepel appel-cranberrymoes. Schep wat pepersaus over het vlees. Zet de rest van de saus en moes op tafel.
Wildrollade met pepersaus en feestelijk garnituur is een recept van Solo Open Kitchen