Stoofpotje van everzwijn met pastinaakpuree

4
90 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bereid de stoofpot:
  • 2 Meng in een ruime kom alle ingrediënten van de marinade tot een gladde massa. Doe de blokjes everzwijncarbonade erbij en meng alles goed door elkaar. Laat het vlees minstens 4 uur tot een dag afgedekt in de koelkast marineren. Haal de stukjes vlees uit de marinade, dep goed droog met keukenpapier en bewaar de marinade. Snipper de ui fijn en verhit een klontje Solo in een kookpot met dikke bodem. Schroei het everzwijn rondom snel dicht. Voeg dan de fond, de veenbessencompote, de balsamico-azijn en de rest van de marinade toe. Breng aan de kook en laat op een zacht vuur ca. 45 minuten verder sudderen.
  • 3 Bereid de pastinaakpuree:
  • 4 Schil de aardappelen, kook ze gaar in lichtgezouten water en stamp ze tot puree. Pel en snipper de ui. Schil de pastinaak en snijd hem in blokjes. Laat een klontje Solo smelten in een kookpot en fruit de ui erin. Voeg de pastinaak en de melk toe, zet het deksel op de pot en laat gaar stoven. Pureer de pastinaak en schep hem door de aardappelpuree. Werk af met peper, zout, nootmuskaat en eventueel wat geraspte mierikswortel (extra pittig).
  • 5 Bereid de geroosterde groenten:
  • 6 Verwarm de oven voor op 200°C. Was en snijd de spruiten doormidden. Was de raapjes en snijd ze in partjes. Dep ze droog, besprenkel ze met wat Solo Vloeibaar en kruid met peper en grof zeezout. Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat en laat ze ca. 20 minuten roosteren in de oven. Werk af met geroosterd komijnzaad.
  • 7 Serveer de everzwijnstoofpot met de pastinaakpuree, de geroosterde groenten en eventueel wat veenbessencompote.

Stoofpotje van everzwijn met pastinaakpuree is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Pastinaakpuree met tijm
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Zachte pastinaakpuree
25 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Gevulde kip l'orange met amandelbroccoli
115 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Krokante zwezerik met pastinaak en paddenstoelenjus
45 min Voorgerecht
Bekijk recept

Stoofpotje met prei, ham en zachtgekookte eieren
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje van gehaktballetjes met gepocheerde eieren
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje van schorseneren en winterpenen
30 min-
Bekijk recept
Lamsstoofpot met kweeperen
1 min Hoofdgerecht
Bekijk recept