1 Verwarm de oven voor op 100°C. Leg de sneetjes filet d’Anvers op een met bakpapier beklede bakplaat en zet ongeveer 30 minuten in de oven tot ze gedroogd en krokant zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
2 Verwijder de harde kern van het witlof. Smelt enkele klontjes Solo in een pan met zware bodem en bak er de filets langs alle zijden in aan. Voeg er dan het witlof en de salieblaadjes aan toe en laat kort meebakken. Schenk er de geuze bij, dek af met bakpapier en laat op een heel zacht vuur garen. Haal de fazant uit de pan als hij gaar is (10-15 minuten, afhankelijk van de dikte van de filets) en houd warm onder folie. Laat het witlof zacht verder garen. Kruid af met versgemalen peper en zout.
3 Pel de sjalot en snipper hem fijn. Schil de aardappelen en aardperen en rasp ze fijn. Knijp het vocht eruit. Meng de sjalot, aardappel en aardpeer en schep er de tijmblaadjes door. Kruid met versgemalen peper en zout. Tip: voeg eventueel een paar eetlepels geraspte oude kaas toe voor extra pit. Verhit wat Solo in een antikleefpan en schep er de aardappel-aardpeer in hoopjes op Laat de onderkant mooi goudbruin worden en keer ze dan in één beweging met een spatel om.
4 Schik de fazantfilets met het witlof en de rosti op een bord en werk af met de krokante filet d’Anvers. Serveer er een kelderfrisse Oude Geuze bij.
Fazantfilet brabançonne met Belgisch grondwitloof is een recept van Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Porchetta en salade met witloof, rode sla, appel, citroensaus met verse kaas