1 Verhit 2 eetlepels olie in een soeppan en bak hierin het vlees rondom bruin. Giet de fond erbij en laat op een lage stand met het deksel op de pan circa 1 uur garen
2 Voeg de laatste 10 minuten de shiitakes toe. Fruit de tomatenpuree in de rest van de olie. Voeg de ui, wortel en knolselderij toe en bak deze kort mee. Giet de wijn erbij en laat circa 45 minuten zachtjes trekken. Voeg het wijnmengsel (eventueel zonder de groenten) toe aan de wildfond. Verwarm de glazen voor met heet water. Klop de slagroom met de kerriepoeder lobbig. Giet het water uit de glazen en vul ze tot 3/4 met de wildbouillon. Schep de kerrieroom erop en steek als garnering een takje tijm in het glas.
3 Uit het tijdschrift Boodschappen
"Irish Coffee" van wildbouillon is een recept van Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Gebakken rendierbiefstuk met gestoofde savooiekool, cantharellenportjus en cranberrycompote