1 Maak de hasselbackaardappelen. Verwarm de oven voor op 180°C. Steek een metalen barbecuepen overlangs door de aardappelen, op een halve centimeter van de rand. Maak met een scherp mesje inkepingen, op enkele milimeters van elkaar (de barbecuepen zorgt ervoor dat je de aardappels niet volledig doorsnijdt). Verwijder de barbecuepennen. Was de kruiden zorgvuldig en hak ze fijn, pel het teentje knoflook en pers het uit. Laat een eetlepel Solo smelten in een pannetje en schep er de geperste knoflook en kruiden door. Laat kort stoven. Verdeel dit kruidenmengsel over de aardappelen en zet 40 minuten in de oven. (De gaartijd is afhankelijk van de stevigheid van de aardappelen en de kracht van je oven).
2 Braad de duif. Maak de duif goed schoon en stop de kruiden in de holte. Werk af met vers gemalen peper en zeezout. Verhit een eetlepel Solo in een pan met zware bodem en braad de duifjes aan alle kanten mooi goudbruin, zet het vuur lager en bak de duifjes tot ze gaar zijn. Haal de duifjes uit de pan en laat ze even rusten voor je ze versnijdt.
3 Maak het witloofslaatje. Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster er de nootjes in. Doe er de honing bij en haal van het vuur, laat even karameliseren. Werk af met fleur de sel. Maak het witloof schoon en snijd in repen. Was de dragon zorgvuldig en snipper fijn. Meng het witloof met de kruiden en gekarameliseerde noten.
Gebraden houtduif met wifloof- en notenslaatje is een recept van Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
KORT GEMARINEERDE ZEEWOLF MET EEN FRIS NOTENSLAATJE