1 Meng de prosecco met de oude kriek en de cherry brandy. Werk af met maraschinokersen.
2 Laat de eendenborst marineren in het kriekenbier met de roze peperkorrels.
3 Snij de eendenborst kruislings in op de velkant.
4 Verhit een klontje Solo in een braadpan. Bak de eendenborst 10 minuten op de velkant, draai om en laat nog een 2-tal minuten verder bakken. Kruid met versgemalen peper en fleur de sel en laat het vlees rusten voor je het versnijdt.
5 Snij de oesterzwammen in reepjes en bak ze kort aan in Solo, kruid met versgemalen peper en zeezout.
6 Rooster de amandelschilfers kort in een droge koekenpan.
7 Serveer het vlees in plakjes met Schaarbeekse kriekencompote en wat roze peperkorrels. Werk af met de oesterzwammen en de geroosterde amandelschilfers.
Aperitief op basis van oude kriek met is een recept van Solo Open Kitchen