Zoek
Hertenkalfragout met krieken
8
0 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 kg hertenkalfragout
680 gram ontpitte noordkrieken
4 dl wildfond
37,5 cl kriekenbier
2 uien
2 takjes verse tijm
2 blaadjes laurier
2 eetlepels boter
2 eetlepels bloem
peper
zout
Bereiding
1
Smelt 2 eetlepels boter in een stoofpot en bak 1 kg hertenkalfragout aan alle kanten goudbruin.
2
Voeg 2 in ringen gesneden uien en 2 eetlepels bloem en laat nog even bakken. Kruid goed met peper en zout.
3
Giet langs de rand van de stoofpot 3
7
5 cl kriekenbier en de siroop van 680 gram ontpitte noordkrieken en 4 dl wildfond bij het vlees.
4
Voeg 2 takjes verse tijm en 2 blaadjes laurier toe en laat 1u30 à 2u sudderen op een matig vuur.
5
Voeg de krieken toe en laat nog even op het vuur staan.
Hertenkalfragout met krieken is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Everzwijnragout met witte wijn en krieken
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktbrood met kriekjes en puree
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kriekensoep met rode wijn en gember
35 min
Bekijk recept
Ijsthee met krieken en tequila
Snack
Bekijk recept