2 Meng 4 el. olijfolie en een Knorr® kippenbouillonblokje tot een gladde pasta. Wrijf de fazant er helemaal mee in.
3 Zet het gevogelte in een vuurvaste schaal in de oven. Giet een beetje water in de schaal. Laat gedurende 60 min. braden en bedruip het vlees regelmatig tijdens het roosteren.
4 Schil de groenten en vruchten en snijd ze in kleine stukjes. Hak de rozemarijn fijn. Doe de groenten, de rozemarijn en de resterende olijfolie samen in een ovenschotel en zet deze 20 min. in de oven, na de fazant. Laat gedurende 40 min. garen.
5 Neem de fazant uit de oven en doe het braadvocht in een kookpan. Houd de fazant goed warm onder aluminiumfolie. Doe het bier bij het braadvocht en breng het aan de kook; laat het enkele minuten doorkoken tot het indikt en de alcohol verdampt.
6 Serveer de fazant met de saus en de geroosterde groenten.
Fazant in kersenbier met groenten is een recept van Solo Open Kitchen