Malse konijnenbout met venkel-knolselderijpuree

4
130 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bestrooi de bouten met peper en zout. Smelt de boter en bak de bouten rondom mooi bruin. Neem het vlees uit de pan en fruit in het bakvet de uien zachtjes goudbruin in circa 4 minuten.
  • 2 Leg het vlees in de pan en schenk de wild fond en de herfstbock erbij. en breng aan de kook.
  • 3 Draai het vuur laas en "smelt" de ontbijtkoek in het vocht. Voeg de rozemarijn toe. en stoof de konijnenbouten met de deksel op de pan in circa 2 uur zachtjes gaar.
  • 4 Schil de knolselderij en snij ze in blokjes. Maak de venkel schoon en snij in stukken. Kook de groente samen in water met zout in 15 minuten gaar. Giet af en pureer met de staafmixer. Roer er de crème fraîche erdoor en proef. Voeg zo nodig nog peper en zout uit de molen toe.
  • 5 Verdeel de puree over 4 borden en leg de bout ernaast met wat jus of er bovenop. en bestrooi met de fijngehakte peterselie.

Malse konijnenbout met venkel-knolselderijpuree is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Zalm met bloemkool op aardappel-knolselderijpuree
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hazenpeper
2u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw met tomaat en geitenkaas van Arlette Swartjes
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw in pecannotenkorstje met knolselderijpuree
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Appel-custard crumble met kiprollade en pestoveldertjes
70 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Malse kiprollade met honing-mosterdaus en salade
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Panna cotta van chocolade met banaan
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Halloweencake
Nagerecht
Bekijk recept