MEXICAANSE VLEESBALLETJES MET PITTIGE PAPRIKASAUS

4
50 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    Voorbereiding
  • 2 (10 min.)
  • 3
    - Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij het vruchtvlees in grote stukken. Kook de stukken paprika 4 min. afgedekt in kokend water. Laat uitlekken.
  • 4
    - Snipper de sjalot en het knoflook fijn.
  • 5
    Voorbereiding
  • 6 (40 min.)
  • 7 1 Meng het gehakt met het ei tot een homogeen mengsel. Rol er balletjes van ter grootte van een
  • 8 pingpongbal.
  • 9 2 Verhit de olijfolie in een grote kookpot. Stoof de fijngesnipperde sjalot glazig. Roer er de tomatenstukjes, de stukken paprika, het knofl ook, de korianderbolletjes,1
  • 0 de pilipili en de marjolein onder. Kruid met peper en zout en breng aan de kook.1
  • 1 3 Voeg een voor een de gehaktballetjes toe aan de saus.1
  • 2 Dek af en laat 20 min. pruttelen op een zacht vuur.1
  • 3 4 Kook intussen de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Voeg de uitgelekte maïs enkele min. voor het einde van de kooktijd toe aan de rijst.

MEXICAANSE VLEESBALLETJES MET PITTIGE PAPRIKASAUS is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Asperges met paprikasaus en kabeljauwfilet
40 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fusilli met tomaten-paprikasaus en gehakt
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Plaatpizza met salami en tomaatjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsfricandeau met romige paprikasaus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Mexicaanse quesadillas
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tortillasandwich met kip en avocado
20 min
Bekijk recept
Jonas Cramby's paletas de agua (mexicaanse ijslolly's)
20 min
Bekijk recept
Mexicaanse burrito's
30 min-
Bekijk recept