1 Snij de tomaten in kwartjes. Leg ze samen met de look, de sjalotjes, de tijm en de rozemarijn in een ovenschotel. Voeg de tak van de tomaten toe voor meer smaak. Kruid goed en doe er een scheutje olijfolie over. Zet 30 minuten in de oven op 180°C.
2
2Bereid het gehakt door het manueel te mengen met het paneermeel en het ei. Breng op smaak. Maak er balletjes van door telkens 50g gehakt te nemen en er een stukje mozzarella tussen te steken. Bestrooi met bloem en bak gedurende enkele minuten.
3
3Eens ze klaar zijn, leg je de tomaten in een zeef en druk je ze plat met een pollepel om hun sap uit te persen. Voeg het tomatenconcentraat bij de saus. Giet de saus op de balletjes en laat nog 15 minuten pruttelen zodat alles goed gaar is en de mozzarella gesmolten is.
4
4Schil de aardappelen en kook ze. Pureer ze daarna en voeg basilicum toe. Kruid en voeg een scheutje olijfolie toe.