STEAK BEARNAISE

4
50 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak eerst de gastrique voor de bearnaisesaus. Doe de witte wijn, witte wijnazijn, fijngesneden sjalotjes, enkele takjes dragon en kervel in een steelpan. Laat ongeveer tot 2/3 inkoken. Haal van het vuur en zeef.
  • 2 * Geen tijd om zelf gastrique te maken? Gebruik dan kant-en-klare dragonazijn; Doe de 3 eierdooiers in een pan met dikke bodem en voeg er 50 ml gastrique of dragonazijn en water aan toe. Klop de eierdooiers op een zacht vuurtje tot een schuimige massa. Smelt de Fama, voeg toe aan de schuimige eieren en roer voorzichtig. Voeg de gehakte dragon toe, en kruid de saus met versgemalen peper en zout. Blijf met een klopper in de saus roeren, die nog op een zacht vuurtje staat. Op het einde, als de saus niet vlot dikt, kan je het vuur wat harder zetten. Neem dan van het vuur en hou warm tot gebruik. Kruid de steaks met peper en zout. Laat de Fama margarine licht bruinen in een pan en bak de steaks langs beide kanten. Haal ze, wanneer de gewenste garing is verkregen, uit de pan en laat rusten in aluminiumfolie.
  • 3 Snijd de kerstomaatjes in twee en de ui in ringetjes. Meng onder de salade. Serveer de steak met bearnaisesaus, salade en frietjes.

STEAK BEARNAISE is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Steak frites en snelle bearnaise
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Biefstuk bearnaise met frites en witlofsalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tournedos met bearnaise en pommes duchesse
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm En Roodbaars Op De Barbecue Met Bearnaise
20-30 min -
Bekijk recept

Steak met komkommersaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kleine clafoutis met bospaddenstoelen en parmezaan
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Taco's met rundvlees
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pita's met steak tartaar, sla en paprikasalsa
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept