Witloofrolletjes met Meesterlyck ham

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd het bittere kegeltje aan de onderkant van het witloof uit. Leg de stronken op een beboterde ovenplaat. Leg er wat klontjes boter op, giet er wat water en het sap van een halve citroen overheen.
  • 2 Kruid met peper en nootmuskaat. Dek af en laat het witloof een half uurtje garen in een oven op 150°C tot het mooi glazig is.
  • 3 Je kunt het witloof ook stomen of garen in een kookpan met een weinig water.
  • 4 Maak een gebonden witte saus met bloem, melk, zout, peper en nootmuskaat. Warm even door om de bloemsmaak te elimineren.
  • 5 Doe er de gemalen kaas bij en kruid eventueel bij.
  • 6 Wikkel het witloof in de ham en leg het in een beboterde ovenschaal.
  • 7 Giet er de kaassaus over en strooi er nog wat extra kaas bovenop.
  • 8 Zet 10 minuten in een oven op 180°C.
  • 9 Serveer met puree.

Witloofrolletjes met Meesterlyck ham is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenschotel met boursin en ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schorseneren met ham en ei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept

Witlofrolletjes gevuld met comtékaas en sausje van côtes du jura
Voorgerecht
Bekijk recept
Mignonettes met witloofrolletjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witloofrolletjes in spek
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witloofrolletjes met ham en kaas
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept