1 Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een braadpan en fruit de uien knoflook 5 min. op laag vuur. Snijd ondertussen de karbonaden in blokjes van 1 cm.
2 Voeg samen met het karwijzaad, de paprikapoeder, peper en eventueel zout toe aan de ui en bak 5 min. Doe er de bouillontabletten, tomato frito, laurierblaadjes en heet water bij en breng aan de kook. Zet het vuur laag en stoof met de deksel schuin op de pan 3 uur. Roer af en toe.
3 Snijd de krieltjes in partjes. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Voeg de krieltjes en paprika toe aan het vlees. Schep om en laat de goulash met de deksel schuin op de pan nog 30 min. stoven. Neem de laurierblaadjes uit de pan. Snijd de peterselie fijn en bestrooi de goulash ermee.