2 Meng in een kom de helft van de oregano, de tijm, de rozemarijn en de look met 5 el Solo, het citroensap, de rode wijn, zout en peper.
3 Giet de marinade in een schaal. Leg er de lamsbout in en zorg ervoor dat hij helemaal is ondergedompeld. Dek af, plaats in de koelkast en laat een nacht marineren.
4 Meng de resterende oregano, tijm, rozemarijn, look met de olijfolie. Dek af met vershoudfolie en zet opzij.
5 Verwarm de oven voor op 220°C.
6 Haal de lamsbout uit de koelkast en dep het vlees af.
7 Neem de oliemarinade en bestrijk daarmee de lamsbout. Leg de lamsbout in een ovenschotel en plaats in de oven.
8 Laat 15 min. braden op een hoge temperatuur zodat er zich een mooi korstje vormt.
9 Snijd ondertussen de aardappelen in schijfjes.1
0 Haal de lamsbout uit de schaal. Giet het bakvocht weg. 1
1 Verlaag de temperatuur naar 180°C.1
2 Schik de aardappelplakjes in de schaal en giet er de rest van de oliemarinade over.1
3 Voeg een halve kop water toe. Leg de lamsbout op de aardappelen. 1
4 Dek de schaal af met aluminiumfolie zodat de damp niet weg kan. 1
5 Laat ongeveer 45 min. braden. 1
6 Verpak de lamsbout in aluminiumfolie en laat 10 min. rusten. 1
7 Laat de aardappelen in de oven staan tot je aan tafel gaat. 1
8 Snijd de lamsbout in fijne plakjes. 1
9 Schik de aardappelschijfjes met citroen op de borden en leg er plakjes lamsbout op. 2
0 Garnituur: Enkele takjes rozemarijn
Gemarineerde lamsbout op Griekse wijze – is een recept van Solo Open Kitchen